Praktisk tøj du kan have med på friluftstur

28 april 2022 Steffen Petersen

advertorial

Det kan være svært at vide, hvilket tøj man skal tage med på en tur i det fri. Du vil gerne være forberedt på alle mulige vejrforhold, men du vil heller ikke pakke for meget, så du ender med at bære en tung taske. Her får du nogle praktiske tips til at vælge det rigtige tøj til dit næste friluftseventyr.

 

Outdoor

 

Start med basistøjet

En god idé vil være at starte med det grundlæggende. En god tommelfingerregel er at pakke et komplet sæt skiftetøj plus et par ekstra ting som sokker og undertøj.

Hvis du planlægger at være ude i mere end en dag, kan du medbringe to sæt skiftetøj. Vælg tøj der både er tyndere i materialet og noget, der er lidt tykkere. På denne måde har du noget at vælge imellem.

 

Vælg bukser og skjorter i et åndbart materiale

En anden vigtig ting, du skal overveje, når du vælger dit tøj, er stoffet. Du vil gerne have noget, der er let og åndbart, så gå efter løse bukser af bomuld eller lignende naturfibre. Det kan også være praktiske bukser, der kommer med flere lommer. Her kan du overveje Fjällräven bukser.

Når det gælder skjorter, skal du vælge dem, der er lavet af syntetiske stoffer som f.eks. polyester. Disse hjælper dig med at holde dig kølig og tør i varmt vejr.

 

Læg flere lag op

En af de bedste måder at sikre, at du er forberedt på alt slags vejr, er at tage flere lag på. Det betyder, at du skal have et basislag af tyndt tøj på, efterfulgt af et tykkere lag til isolering og et vandtæt yderlag, der beskytter dig mod vind og regn.

Vælg tøj, der er åndbart, så det ikke holder fugten tilbage mod huden, og tag et ekstra lag med, f.eks. en fleece- eller pufferjakke, for at få ekstra varme.

Flere Nyheder