Plastproduktionen kommer til at fortsætte i fremtiden

23 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man ser mange organisationer og sådan set også regeringer verden over, der har sat sig for at se på det med plastikproduktionen i forhold til, hvordan vi forhindrer, at den slags forurener mest muligt.

Derfor finder man både love, der gælder nationalt, men også mere eller mindre internationale regler for det med, hvordan man håndterer plastik, for det er blevet en kilde til megen svineri verden over.

Men det har noget at gøre med, hvad folk gør med plastik, efter de har brugt det, eller de bruger mere, end de har brug for.

For det lader til, at folk har glemt, hvordan plastik er et vidundermiddel og -produkt i mange, mange forbindelser, hvorfor der er mange, der har gavn af det.

Plaststøbning / plastproduktion

Selvfølgelig skal man se på alle delelementer, hvor man kan sætte ind overfor spild og overforbrug af plastik, men det betyder ikke, det skal forsvinde.

Der er behov for plastikproduktionen i tiden fremover

Man er nok allerede ved at se på, hvad man kan skabe fremfor plastik, som der er mere nedbrydeligt og bedre for naturen, men der kommer nok til at gå noget tid, inden det kommer til at danne skole for at kunne erstatte plastik på mange produktionsområder, som plastikken netop gjorde det i sin tid.

Så er der også det med omkostningerne og selve produktionen af det nye middel, som der også skal kunne opveje det med at lave plastik.

Derfor har det stadig kronede dage at være plastmager, og om det kommer til at være en anden opfindelse eller skrappere regler mod plastikken, der kommer til at omlægge produktionen, det må tiden vise.

Så hvis man har brug for plastikvarer i fremtiden, så vil man bestemt også kunne finde det, selvom omfanget formentlig kommer til at være noget mere begrænset, end hvad det har været hidtil.

Flere Nyheder