Hvad er PTFE tape, og hvad bruger man det til?

19 november 2021 Steffen Hansen

advertorial

Du har sikkert hørt om PTFE tape før, men måske du ikke helt ved, hvad det er. Det har vi fundet en løsning på i dette indlæg. Her kan du læse mere om, hvad PTFE tape er, og hvordan man bruger det.

 

Hvad er PTFE tape?

PTFE tape er en type af tape i industrielt kvalitet, der har været brugt i årtier til at forsegle rør og andre rørsamlinger. Denne tape er velkendt blandt blikkenslagere, som bruger den til at forsegle rør og skabe en vandtæt samling. Selve navnet stammer fra tapens kemiske sammensætning, som står for polytetrafluorethylen. Nogle kender det også som Teflon, der bruges i mange andre sammenhænge.

 

image

 

Hvilke fordele er der ved PTFE-tape?

PTFE-tape er let at bruge og har en lang levetid. Det kommer med mange fordele, der kan bruges til en lang række projekter rundt omkring i dit hus. PTFE-tape bruges ofte til VVS-arbejde. Du vil nemlig opdage, at det er det mest effektive værktøj til at tætne rør af alle slags, herunder rørsamlinger. Ikke alene kan det skabe en tæt forsegling omkring dine rørsamlinger, men du kan også bruge det til at dække udsatte ledninger eller endda dørkarme. De fleste blikkenslagere og VVS-mænd har PTFE-tape liggende i deres håndværkertasker.

 

Hvilke ulemper er der ved PTFE-tape?

PTFE tape er dyrt, og det kan være svært at finde i almindelige byggemarkeder. Det kræver også en vis viden at bruge korrekt. Du skal være sikker på at finde det rigtige PTFE -tape. Ellers kan det ikke klæbe ordentligt, hvilket kan gøre mere skade på dit utætte rør, end ønsket. Brug af den forkerte type af PTFE tape kan føre til problemer. Du bør altid spørge din lokale isenkræmmer eller henvende dig til professionelle, før du køber PTFE tape, så du er sikker på, at du køber den rigtige til dit hjem.

Flere Nyheder