Gå ikke på kompromis med din parfume

21 november 2019 Astrid Pedersen
Gå ikke på kompromis med din parfume

Din personlige duft er mindst lige så vigtig for din udstråling som dit outfit, din frisure og din makeup. Lugtesansen er blandt de stærkeste sanser, vi som mennesker besidder, og som anvendes i forbindelse med at danne et indtryk af andre mennesker.

Du kender sikkert til at vige tilbage for visse lugte, som kan hænge ved en person, du befinder dig i umiddelbar nærhed af. Og du har sikkert oplevet at få det dårligt, hvis personen ved siden af dit i flyet eller på bussen har en meget kraftig parfume på. Derfor er det vigtigt, at du, når du skal vælge parfume, har dit personlige udtryk in mente, og gør dig umage med at finde den helt rigtige parfume, som passer til dig.

Hvordan finder jeg den perfekte parfume?

Din parfume er ikke som et stykke tøj, du kan tage af og på. En parfume udvikler sig i takt med at den kommer i kontakt med in krops naturlige kemiske stoffer, som udskilles gennem din hud. Dette betyder, at parfumens endelige duft først er udviklet et par timer efter at du har taget den på. Og en parfume udvikler sig ikke ens på to forskellige personer.

Du har måske prøvet at købe en parfume, som får din veninde til at dufte fabelagtigt, blot for at opdage, at den slet ikke fungerer på dig. Dette skyldes, at din krops kemiske sammensætning er forskellig fra din venindes. Derfor bør du teste din nye parfume grundigt, inden du køber den. Dette gøres ved at spraye eller duppe den på huden – helst der, hvor huden er tynd, og blodkarrene ligger tæt på dens overflade – og lade den sidde der i nogle timer. Først da vil du kunne vurdere, om parfumen er noget for dig.

Find det største udvalg af parfumer på sephora.dk

Flere nyheder