Du skal huske at have fornyet din tilladelse til dit jagtudstyr

30 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Nu er det bestemt ikke alt jagtudstyr, som kræver en tilladelse til at eje og betjene, da det også gælder mange andre ting, som man bruger på jagt eller i tilsvarende situationer, som man smider ned i kategorien: “jagtudstyr”.

Nogle gange finder man måske ud af, at noget jagtudstyr bare er bedst at tage med på en vandretur, skovtur eller en længere tur til udlandet, da det er bedre end alt det, man ellers kan finde til de formål.

Men i denne sammenhæng skal vi se på det jagtudstyr, som decideret kan slå ihjel, og som man tager med på organiseret jagt enten herhjemme eller i udlandet.

Den slags er der jo mange regler og lovkrav omkring, som man skal overholde, og udover at man skal have tilladelse til at jage med det givne sted, så handler det også om, at man har den korrekte og opdaterede tilladelse til at bruge dette udstyr.

Er tilladelsen til jagtudstyret i orden?

Måske har man fået forbedret noget jagtudstyr, så det kræver en helt anden tilladelse at bruge, eller man har skiftet noget udstyr til jagt ud, så man skal have fat i en tilsvarende ny tilladelse.

Men man skal som regel have opdateret den tilladelse, og det er ikke altid, at den slags sker automatisk.

Nogle gange gør det, fordi man har sat muligheden op for det, men i andre tilfælde skal man selv bede om at få fornyet den tilladelse.

Så skal man også selv afmelde den automatiske fornyelse, hvis det er noget, som man får – og det kan koste penge både at få en fornyelse og få annulleret tilmeldelsen.

Har man meget udstyr, som det kræver forskellige tilladelser til at bruge, kan det være svært at holde styr på, men reelt jagtudstyr er jo også noget farligt noget, så her skal man virkelig have styr på de tilladelser.

Flere Nyheder